Vloerisolatie

Koude voeten in de woonkamer? Met vloerisolatie lost u dit probleem op!

Het isoleren van de onderkant van uw begane grondvloer, vloerisolatie, is over het algemeen de meest effectieve manier om energie te besparen. Het levert in relatief diepe kruipruimtes meer comfort op dan het isoleren van de bodem.

De vloer voelt koud aan, u bent geneigd de verwarming aan te zetten… Helaas werkt de verwarming, tenzij u vloerverwarming heeft, niet/ nauwelijks bij het verwarmen van de vloer.  Maar wanneer u last heeft van dit probleem, en de kruipruimte  niet of nauwelijks geïsoleerd is, bied bodem- en/of vloerisolatie u de oplossing. Uit onderzoek is  gebleken dat bijna 15% van de warmte verloren gaat aan een koude begane grondvloer. Met vloerisolatie aan de onderzijde van uw begane grondvloer voorkomt u dat de warmte via de vloer verdwijnt.

Is uw kruipruimte dieper is dan 50cm kan de onderkant van de begane grondvloer door een gespecialiseerd bedrijf binnen één dag worden geïsoleerd. Tijdens het isoleren van de begane grondvloer wordt er in vele gevallen matrasfolie bevestigd aan/ tegen de houten of betonnen constructie van uw vloer, deze matrasfolie wordt doormiddel van een vulpistool, gevuld met isolerend materiaal. En wanneer deze werkzaamheden zijn uitgevoerd begint u direct met besparen!

De voordelen van vloerisolatie zijn enorm als u graag een hoog wooncomfort, een lagere energierekening, en warmere voeten wilt. Tevens kan vloerisolatie voorkomen dat uw problemen zoals hout- of betonrot krijgt in uw kruipruimte.

Is uw kruipruimte ondieper dan 50cm ? Dan is er de mogelijkheid om bodemisolatie  te laten aanbrengen, deze vorm van isoleren zult u tevens een besparing bieden op uw energierekening en uw wooncomfort verhogen.

Vloerisolatie is een dus snelle en effectieve manier van isolatie en bied u niet alleen een verbetering in uw leefklimaat maar verduurzaamt ook uw woning.